National Level Quiz Apiculture | Get Certificate | Free Certificate on Apiculture 
  
Question : 1.Apiculture is the scientific method of
rearing 
Answer : Honey Bees
 
Question : 2.The generic name of which of these is
Apis? 
Answer : Honey bee
  
Question : 3.Apis dorsata is used to refer to 
Answer : Rock bee
 
Question : 4.The honey bee is of greatest use to mankind
as: 
Answer : Helps in cross-pollination
 
Question : 5.How many queens usually live in a bee
colony? 
Answer : 1
 
Question : 6.How does the bee carry the pollen back to
its colony? 
Answer : On its rear legs
 
Question : 7.How many corners (sides) does a honeycomb
cell have? 
Answer : 6
  
Question : 8.What is the name of the bees' dance when
nectar can be collected in fewer than 100 metres? 
Answer : Round Dance
 
Question : 9. How long does the development of a worker
bee take from laying of egg to emerging as a fully formed adult? 
Answer : 24 days
 
Question : 10.How long does the development of a male bee
(drone) take? 
Answer : 21 days
Question : 11.How long does the development of a queen
take? 
Answer : 16 days
Question : 12.What is the life span of Queen bee? 
Answer : 5 years
 
Question : 13.How many eggs can a queen lay one
day? 
Answer : 2000 eggs
 
Question : 14.Does the male bee have a sting? 
Answer : No
 
Question : 15.Does the sting of the queen have sharply
barbed hooks which prevent it being withdrawn? 
Answer : No
 
Question : 16.How many segments are there in the abdomen
of the worker bee? 
Answer : 8
 
Question : 17.Amongst honey bees, the workers are: 
Answer : Female
 
Question : 18.Honey is
Answer : Nectar mixed with saliva and stored in the honey
sac
  
Question : 19.Where is the surplus honey stored in the
bee colony? 
Answer : above the brood nest
  
Question : 20.Which one is exotic bee? 
Answer : Apis mellifera
Question : 21.Stingless bee is 
Answer : Dammer Bee
 
Question : 22.What is the International Federation of
Beekeepers called? 
Answer : Apimondia
  
Question : 23.European bee/ Italian bee- Apis mellifera yields honey per year 
Answer : 30-40 Kg
 
Question : 24.Which one is not bee product? 
Answer : Nectar
 
Question : 25.What is Varora? 
Answer : an arachnid mite

No comments:
Post a Comment
if you have any doubt please let me know