Current Recruitment 2023 | mahajobs | Vartaman Bharti | नोकरी

Showing posts with label iaf. Show all posts
Showing posts with label iaf. Show all posts

Thursday, June 17, 2021

COMPUTER SCIENCE PEOPLE | Free Quiz Certificate Within 1 Minutes

June 17, 2021 0

 

COMPUTER SCIENCE PEOPLE

 

1. All keywords in C are in 

LowerCase letters

UpperCase letters

CamelCase letters

None

Answer: LowerCase letters

 

2. What is the size of an int data type? 

8 Bytes

Depends on the system/compiler

all of the above

none

Answer: Depends on the system/compiler

 

3. If a function is friend of a class, which one of the following is wrong? 

A function can only be declared a friend by a class itself.

Friend functions are not members of a class, they are associated with it.

Friend functions are members of a class.

It can have access to all members of the class, even private ones.

Answer: Friend functions are members of a class.

 

4. Java uses threads to enable the entire environment to be ______. 

Symmetric

Asymmetric

Synchronous

Asynchronous

Answer: Asynchronous

 

5. A DBMS query language is designed to 

Support end users who use English-like commands

Support in the development of complex applications software

Specify the structure of a database.

All of the above.

Answer: All of the above.

 

6. SET concept is used in : 

Network Model

Hierarchical Model

Relational Model

None of these

Answer: Network Model

 

7. A system has 3 processes sharing 4 resources. If each process needs a maximum of 2 units, then 

deadlock can never occur

deadlock may occur

deadlock has to occur

none of these

Answer: deadlock can never occur

 

8. In networking terminology UTP means 

Unshielded Twisted pair

Ubiquitious Teflon port

Uniformly Terminating port

Unshielded T-connector port

 Answer: Unshielded Twisted pair